I love Mongolian hotpot.
I love Hotpot restaurant “Little sheep” at Flushing.
I wrote the blog entry about “Little Sheep” before.
最近火鍋にはまっています。
フラッシングにあるLittle Sheepというお店が好きで、何度かブログにも書いたのですが・・・
I accidentally found the Hotpot soup base made by Little Sheep in a Chinese super market.
なんと、そのLittle Sheepブランドの火鍋の元を発見しました。
I bought a pot that is separated at center for cooking two kinds of soup at China town.
そうなったら、試してみない訳はない・・
早速中華街で火鍋用の真ん中で分かれている鍋を買ってきて・・・
I bought vegetables and Tofu at Korean Town.
野菜と豆腐は近くのコリアンスーパーで買ってきて
I bought the meat from “Japan Premium Beef” at SOHO.
“Japan Premium Beef” is one of the few meat stores that sell Japanese brand beefs.
お肉はイーストビレッジにあるJapan Premium Beefというお肉屋さんで購入。
ここはニューヨークでも数少ない和牛を売っているお店なのです。
Pork “Kiriotoshi” as 1.02 LB $10.19
豚の切り落としが500g弱で$10.19
New York STRIPLOIN as 1.01 LB $50.49.
It looks like Sukiyaki grade.
New York STRIPLOINというちょっと刺しが入ったすき焼きしゃぶしゃぶ用の肉が
500g弱で$50.49
I made the Hot Pot soup in the special pot for Hot Pot.
さっそく買ってきた火鍋用の鍋でスープの元を作って・・・
Red package is for Hot soup, green package is for mild soup.
Hot soup is very hot but I love it.
赤のパッケージは辛いスープ、緑のパッケージは普通のスープで
辛い方のスープはなかなかの辛さでしたが、私には丁度良い感じ・・
I cooked meat at table like “Shabushabu”, and used sesame dip source with chopped up cilantro.
火鍋のお肉はしゃぶしゃぶを食べる時のように、お肉を鍋の中でしゃぶしゃぶして火が通ったら好みのたれに漬けて食べます。
私は基本のゴマだれにニンニクやパクチーの刻んだのを入れたのが好きです。
Very tasty and delicious dinner at home.
Little Sheepのお店で食べるのにはかないませんが、なかなか美味しく出来ました。
I entry the ranking system for recommended blog. Please click the button.
。
ランキングに参加しています、これを読んだ方は良ければ右のニューヨーク情報のボタンをポッチッと押して私のブログに投票してください。
↓↓ブログランキングに参加していますクリックよろしく!↓↓ | |
にほんブログ村 | にほんブログ村 |
コメントを投稿するにはログインしてください。