I would never forget the taste of the clam chowder that I ate in Boston.
I tried to cook a clam chowder.
ボストンで食べたクラムチャウダの味が忘れられなくて・・・
自分で作ってみる。
Here are the ingredients.
材料はこんな感じ
I cut onion, potato and bacon in a dice size.
タマネギとジャガイモベーコンは食感が出るようにざっくり切る。
Steam clams with white wine.
蛤を酒蒸しにします。
After steaming them for few minutes, all clams open.
Pick up clam meat and keep clam juice.
蛤の口が開いたら蛤の身を取り出して、酒蒸しのダシも取っておきます。
Chop up clam meat.
蛤の身をスープの具に合うようなサイズに刻みます。
Stir fry bacon with butter.
ベーコンをバターで炒めて・・
Cook them for few minutes, add the onion and potato.
ベーコンから油が出てきたら、タマネギとジャガイモを投入
When onion and potato are cooked, add the three tablespoon of flour.
野菜に火が通ったら大さじ3杯程度の小麦粉を振り入れます。
When the ingredients are coated with flour, stop heating.
具材に小麦粉がなじんだら火を消して
Put Flied onion , potato and bacon into the pot along with clam and clam juice.
炒めたベーコンと野菜を鍋に移して、そこに蛤の身と酒蒸しのダシを投入。
And milk and stew for few minutes.
And then a good taste clam chowder is ready to taste.
牛乳を入れてしばらく煮込めば、美味しいクラムチャウダの出来あがり!
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